(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Csütörtök, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Borospince a Borsika Udvarban

Jobbnál jobb borok sorakoznak a Borsika pincében, gyertek és szemezgessetek belőlük!


Itt és Most Pincészet

A birtok 2017-ben kezdte működését Gyurasits Emőke és Hofmann Tibor közös vállalkozásaként. Ekkor vásárolták első területeiket és pincéjükett Gyöngyöspata Hétsoros Pincefalujában, a Vári úton. Céljuk olyan borok készítése, melyek a Mátra – mint termőhely – valódi képességeit képesek megmutatni. Szilárd hitük az, hogy a Mátra nagyon magas minőségű borok készítésére alkalmas.
Jelenleg 4 dűlőben van 4 hektár területük, melyből 1,8 hektár termő.

Hogy miért „Itt és most”?

„Ez arról szól, hogy itt és most élünk, egyetlen életünk van, foglalkozzunk azzal ami szenvedélyesen érdekel minket. Itt és most, mert nincs másik lehetőségünk, nincs másik életünk. Mi kiváló bort szeretnénk készíteni kompromisszumoktól mentesen, olyat, amit mi magunk szeretünk. Újrakezdők vagyunk, nem születtünk borászcsaládba, Budapestről költöztünk Gyöngyöspatára, hogy azzal foglalkozhassunk, amiben hiszünk. Az itt és most azért is fontos, mert a civilizált ember számára egyre ritkább és nehezebben elérhető állapot a „mostban lét”, túl sokat gondolkodunk és mérlegelünk, keveset élünk. Olyan bort szeretnénk készíteni, ami picit hozzásegíthet ahhoz, hogy egy pillanatra kiragadja a fogyasztót a mindennapjaiból és segítse megélni és átélni a pillanatot.”

Eifert Borház  – Soltvadkert

Családunk évtizedek óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel a Kunsági Borvidék szívében Soltvadkerten. 20 hektáron gazdálkodunk, melyben jelentős fajtáink a Generosa, Cserszegi fűszeres és a Kékfrankos.
Fehér és rosé borainkat oxigéntől elzártan reduktív technológiával készítjük, hogy gyümölcsös frissességüket előhozzuk és megtartsuk. Törekszünk a letisztult zamatban gazdag, komplex borok készítésére. Vörösboraink között megtalálhatóak a mára egyre jobban kedvelt könnyű gyümölcsös és a fahordóban érlelt testes borok.

Naár Családi Pince és Szőlőbirtok

A Naár család története Magyarországon egészen az 1750-es évekig, a betelepítés időpontjáig ismert. A sváb ősök ugyanis ekkor érkeztek Sárospatak város környékére. A helyi szőlőfajták művelésébe és a bor készítésébe hamar beletanultak. Így a felmenők kisebb szőlőterületeket már sok generációval ezelőtt is műveltek. Pincénket a Gombos-hegyen a nagyszülők vásárolták 1954-ben romos, rossz állapotban. Néhány év alatt felújították és berendezték borérlelésre.
A szőlőtermesztés mellett az évek során egyre inkább erősödött bennünk a saját, palackos bor gondolata. Első palackos borunkat 2009-ben készítettünk. Majd az évek során, kihasználva a fajták és az évjáratok sokszínűségét, sikerült eljutnunk odáig, hogy a borvidékre jellemző borokkal rendelkezünk. Készítünk friss – gyümölcsös, érlelt-száraz valamint késői szüretelésű és aszú borokat is.

Vabrik Pincészet – Etyek

Budapesttől alig 40 kilométerre az M7-es mentén, a Váli-völgyben található Kajászó község, melynek szívében honol a Vabrik Birtok.
A legenda szerint Dreher Antal kártyán nyerte el előző tulajdonosától azt a kajászói birtokot, amely ma a Vabrik Pincészet otthona. A parkerdő közepén található épületet az 1700-as évek elején építették, mely eredetileg a váli-ürményi kastély intézőjének volt a szálláshelye.

Joó Tamás Pincészete – Villány

A Villányi borvidék siklósi régiójában található családi pincénk. A jelenleg 6-7 hektárról szüretelt mennyiséggel a Villány-Siklósi Borút kisebb családi termelői közé tartozunk. Ez a kis üzemméret azonban lehetőséget ad, hogy minden apró részletre odafigyeljünk, ami a legfontosabb ahhoz, hogy magas minőségű villányi borokat készítsünk. Vendéglátó pincénk a Villányi-hegységhez tartozó Tenkes déli fekvésű Akasztófa dűlőjében helyezkedik el, a Siklósi Várra néző kilátással.