Itt és Most Pincészet
A birtok 2017-ben kezdte működését Gyurasits Emőke és Hofmann Tibor közös vállalkozásaként. Ekkor vásárolták első területeiket és pincéjükett Gyöngyöspata Hétsoros Pincefalujában, a Vári úton. Céljuk olyan borok készítése, melyek a Mátra – mint termőhely – valódi képességeit képesek megmutatni. Szilárd hitük az, hogy a Mátra nagyon magas minőségű borok készítésére alkalmas.
Jelenleg 4 dűlőben van 4 hektár területük, melyből 1,8 hektár termő.
Hogy miért „Itt és most”?
„Ez arról szól, hogy itt és most élünk, egyetlen életünk van, foglalkozzunk azzal ami szenvedélyesen érdekel minket. Itt és most, mert nincs másik lehetőségünk, nincs másik életünk. Mi kiváló bort szeretnénk készíteni kompromisszumoktól mentesen, olyat, amit mi magunk szeretünk. Újrakezdők vagyunk, nem születtünk borászcsaládba, Budapestről költöztünk Gyöngyöspatára, hogy azzal foglalkozhassunk, amiben hiszünk. Az itt és most azért is fontos, mert a civilizált ember számára egyre ritkább és nehezebben elérhető állapot a „mostban lét”, túl sokat gondolkodunk és mérlegelünk, keveset élünk. Olyan bort szeretnénk készíteni, ami picit hozzásegíthet ahhoz, hogy egy pillanatra kiragadja a fogyasztót a mindennapjaiból és segítse megélni és átélni a pillanatot.”