Áfonyás cookie
A december közeledtével én is egyre inkább karácsonyi hangulatba kerülök. Éppen ezért most egy áfonyás keksz receptet osztok meg Veletek, amely nem csak isteni finom, de akár ajándékba is adható az ünnepeken. A recept egyszerű és a keksz nagyon gyorsan kész van, így tökéletes választás a nagy ünnepi „sürgés-forgásban”.
Hozzávalók:
150 g finomliszt
0,5 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
1 csipet só
115 g vaj (puha)
100 g cukor (Ezt ízlés szerint variálhatjátok. Én eritritet és kókuszvirágcukrot használtam, de folyékony édesítőszerrel is tökéletes. Kóstolgassátok keverés közben, mert én kevesebbet használok mindig az előírt mennyiségnél. Attól függ, ki mennyire édesszájú.)
100 g zabpehely
1 db tojás
Fahéj ízlés szerint
Gyümölcsök ízlés szerint
Vegyetek ki a masszából pici kupacokat és kissé lapítsátok őket szét. A tepsiben úgy helyezzétek el őket a sütőpapírra, hogy maradjon köztük bőven hely, mert nagyra nőnek a finomságok! Ezt a receptet azért imádom, mert bármit beledobálhatunk a masszába. Csokidarabokat, friss és szárított gyümölcsöket és magvakat is. A Borsika Udvarban kapható gyümölcsös-magvas biomézzel (akácméz, napraforgómag, tökmag, szárított alma, szárított eper, szárított homoktövis, mazsola) is ajánlom, így viszont ne tegyél bele édesítőszert vagy cukrot, elég a méz édessége. Sőt, van már szárított erdei áfonya is, kötelező kipróbálni! A fahéj az én konyhámban alap fűszer, mindenbe „dobok”. Ne spóroljatok vele!
Mennyei íze van, cukormentes áfonyalekvárral (100% erdei áfonya) tálalva tökéletes az ízkavalkád! Jó étvágyat!
Írta: Rostás Anett