Pugliai Taralli – avagy az olasz csizma sarkának tradicionális harapnivalója
Úgy tartják, hogy az olasz csizma sarkának, Puglia tartománynak a mezőgazdasága három pillérre épül: a napsütötte durumbúzára, a fehérborra és az olívaolajra. Ez a három összetevő alkotja a híres ropogtatnivalót, a pugliai Tarallit.
A prémium minőségű alapanyagokból tésztát, majd kis gyűrűket formáznak; előbb főzik, majd főzés után aranybarnára sütik, ennek köszönheti különleges, ropogós textúráját. Sima sós változatban és különböző fűszerezéssel is készítik. Nálunk pepperónis, rozmaringos, édesköményes, pizzás és hagymás ízesítéssel kapható.
Olasz érlelt húsaink, szalámijaink mellé olívabogyóval kiegészítve tökéletes harapnivaló. De nagyon ajánljuk a pereckék megkenését is: halmozz a pereckékre kecskesajtkrémet vagy szarvasgombás túrót, locsold meg olívaolajjal, majd tűzdeld meg a tetejüket aszalt paradicsommal; a siker garantált! A különböző ízesítésű tarallik mellett az olasz érlelt húsokat, olívaolajakat, olívabogyót és aszalt paradicsomot megtalálod a Borsika Udvarban.