(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

San Marzano paradicsom

San Marzano paradicsom

Úgy tartják, hogy a pizza csontváza a tészta, arca a feltét, vére és éltetőeleme pedig nem más, mint a szósz. Egy olasz pizzához elengedhetetlen a tiszta, édes paradicsomszósz. Ha pedig megkérdezed a szakértőket, szinte biztosan azt mondják majd, hogy egy jó pizza nem készülhet mással, mint eredeti San Marzano paradicsommal.

Ez a szilva alakú paradicsom a Sarno folyó völgyében, gazdag vulkanikus talajban terem, ami savasság nélküli édes gyümölcshúst eredményez. A San Marzano paradicsomnak emellett rendkívül vékony a héja és kevés a magja.

A San Marzano paradicsomot szigorú szabályok szerint termesztik, amelyeket azért alkottak, hogy egyrészt megvédjék, másrészt népszerűsítsék a helyi mezőgazdasági termelésből származó termékeket. Olaszországban a D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta) szabályrendszer és jelzés biztosítja, hogy kizárólag helyi kistermelő által, hagyományos módszerekkel, helyben termelt, konzervált és csomagolt San Marzano paradicsomot vásárolunk. Noha a világ több táján kaphatóak San Marzano vetőmagok, a nem az említett régióban és módszerekkel termelt paradicsomok soha nem kaphatják meg az értékes D.O.P. jelzést. Az oltalom alatt álló területről származó paradicsomot nemcsak a D.O.P. jelzésről ismered meg, hanem arról is, hogy ezeket kizárólag konzervdobozban árulják, minden esetben hámozottak és a szószban egészben (vagy maximum félbe vágva) vannak a szilva alakú paradicsomok. Ha befőttesüvegben látod pépesítve vagy apróra kockázva, az már nem a tradicionális San Marzano paradicsom. Ha ki akarod próbálni a Sarno völgyben hagyományos termesztett szilvaparadicsomot, gyere el hozzánk, a Borsika Udvarban megtalálod.