Farsangi szalagos fánk
A napokban Rékával farsangi fánkot sütöttünk Mama receptje alapján. Mamának nem volt sok bizodalma hozzánk :), csak óvatosan jegyezte meg, hogy ha nagyon ügyesek lennénk, akkor igazán lágy, hólyagos lenne a tészta.
A napokban Rékával farsangi fánkot sütöttünk Mama receptje alapján. Mamának nem volt sok bizodalma hozzánk :), csak óvatosan jegyezte meg, hogy ha nagyon ügyesek lennénk, akkor igazán lágy, hólyagos lenne a tészta.
Ugyan ezt a különlegességet még Karácsonykor készítette el Anett barátnőm, de szerintem most Valentin nap közeledtével is jó választás lehet.
Valami gyors és egyszerű ropogósra vágytunk, és nővérem ajánlotta unokaöcsém kedvencét, az áfonyás-csokis, zabpelyhes kekszet. Meglepődtem, hogy tojás sem kellett hozzá; tényleg nem egy körülményes süti, egy reggeli vagy délutáni kávéhoz tökéletes nasi!
A fényképek rendezgetése közben találtam ezt a fotót; egy augusztusi estén vacsoravendégeinknek készítettem el ezt a menüt.
Néhány hete írtam a pancetta-ról, vagyis az olasz hasaalja szalonnáról. Akkor egy könnyű fetasajtos salátát készítettem, amit kisült szalonnakockákkal dobtam fel (a receptet itt találjátok).
Bevallom, a pancetta-val, vagyis az olasz szalonnával kicsit bajban voltam. Szeretem a füstölt, magyar szalonnákat, a pancetta azonban nem füstölt, így nem tudtam, milyen ízre számíthatok.
Azért szeretem ezt a sütit, mert nem az a tipikus, fojtós, száraz sütemény, mint a muffinok többsége. Elég sok vaj és meggy van benne (de vajból sosem elég!), így nem tud kiszáradni, jó puha marad.
A december közeledtével én is egyre inkább karácsonyi hangulatba kerülök. Éppen ezért most egy áfonyás keksz receptet osztok meg Veletek, amely nem csak isteni finom, de akár ajándékba is adható az ünnepeken.
Mostanában amikor Pesten járunk, előszeretettel eszünk a Vapiano éttermekben. Szeretem nézni, ahogy készül a remekmű: általában elég kevés cucc van a tésztákon, mégis eszméletlen jól el van találva az ízvilág.
Sokáig nem nyúltam az üzletünkben kapható, különböző alapanyagokkal variált (pl. olívabogyós, tonhalas, ricottás, bazsalikomos) paradicsomszószokhoz, mert én általában bolognai szószt készítek és a sima paradicsomszószt én ízesítem.
Egy egyszerű és isteni finom menüt sikerült rittyenteni szarvasgombás kísérletezésünk során! Fél kg Rigatoni tésztát főztem sós vízben. Ezt az olasz durumtésztát azért szeretjük, mert formájának köszönhetően a szósz belül is megtölti a tésztát. A tésztánk egy olasz manufaktúrából, a tészta hazájából, Gragnano-ból származik. A „pasta di gragnano IGP” jelzést csak a legmagasabb színvonalon előállított...
Anyától azt tanultam, hogy kerüljem az ilyen-olyan porok, granulátumok használatát és mindig dolgozzak friss zöldséggel, fűszerrel. A nálunk kapható fokhagymaporral azonban kivételt kellett tennem...
Egy-két héttel ezelőtt búcsúvacsit tartottunk Szegeden, ugyanis az egyik legkedvesebb barátunk Budapestre költözött.
Baconbe tekert csirkemáj szarvasgombás-parmezános sültburgonyával és szarvasgombás majonézzel bolondított párolt zöldséggel Néhány napja nagyon gyorsan rittyentettem ezt a vacsit. A szarvasgombás-parmezános sültkrumplival régóta kacérkodok, több helyen találkoztam már vele, gasztro kocsmákban is egyre divatosabb. Annyira finomra sikerült, hogy elmondhatom, a krumpli maximálisan megállja a helyét önmagában is, de a lakoma így együtt volt igazi ízorgia!
Szász Ilyés korondi méhész mézei között megtalálható a csodálatos magvas, aszalt gyümölcsös méz. A napraforgómag, tökmag, szárított alma, szárított eper, szárított homoktövis és mazsola rendkívül guszta az akácmézben, ez a termék eddig azonban mégis kicsit távol állt tőlem.
Ugyan ezt a különlegességet még Karácsonykor készítette el Anett barátnőm, de szerintem most Valentin nap közeledtével is jó választás lehet. Anett, köszönjük a receptet és az írást, biztosan jó néhányan elkészítjük! „Ezt a sütit bármilyen alkalomra összedobhatjátok, mert gyorsan elkészül, isteni finom és eszméletlen jó illatú. Az alábbi recept megmutatja, hogy egy egyszerű süteményből is...
Éppen itt volt már az ideje, hogy pótoljam hiányosságomat és közelebbi barátságot kössek az Olaszországból származó, olajban eltett aszalt paradicsommal és a fehér szarvasgombás tagliatelle-vel. Bevallom, borsos áruk miatt – tapasztalat nélkül – eddig nem mertem ajánlani, most viszont bátran ajánlom azoknak, akik a nyers, napsütötte, minőségi olasz ízekre vágynak!
Újabb recept a Borsika Udvar követőinek: Anett Rostás, köszönjük a receptet és a tapasztalatokat, reméljük, a jövőben további finomságokkal kápráztatsz el minket! Egy citromos túrótorta receptet hoztam Nektek. Azért választottam ezt, mert imádom a túrós édességeket, viszont egy kicsit másabb ízvilágot szerettem volna megosztani veletek, egy kicsit egészségesebbet, nem egy alapreceptet. Egyébként is nagyon sokat...
Újabb recept a Borsika Udvar követőinek: Anett Rostás, köszönjük a receptet, reméljük, a jövőben is további finomságokkal kápráztatsz el minket! A kajához használt gyógynövényes fűszersó és a szarvasgomba pép megvásárolható nálunk! „Ma ropogós csirkeszárnyakat sütöttem fóliában sült burgonyával. A burgonyákat hideg vízben megmostam és egy A4-es méretű fólia közepére helyeztem egy darabot. Teavajat kanalaztam a...
A december 24-i nyitvatartásunk miatt nem volt túl sok időm elkészíteni az ünnepi menüt. Az isteni panna cotta viszont marha gyors és egyszerű, nem túl édes, könnyed lezárása egy étkezésnek.