Illatos provence-i levendulás süti

illatos levendulás süti

Ugyan ezt a különlegességet még Karácsonykor készítette el Anett barátnőm, de szerintem most Valentin nap közeledtével is jó választás lehet. Anett, köszönjük a receptet és az írást, biztosan jó néhányan elkészítjük!

“Ezt a sütit  bármilyen alkalomra összedobhatjátok, mert gyorsan elkészül, isteni finom és eszméletlen jó illatú.  Az alábbi recept megmutatja, hogy egy egyszerű süteményből is tudtok különlegeset varázsolni, ugyanis a levendulavirág páratlan ízt kölcsönöz neki.

Hozzávalók:

2 teáskanál lemorzsolt levendula virág

1 teáscsésze cukor (én édesítőszert használtam)

1/4 csésze durvára őrült mandula

100 g vaj

2 tojás

1/2 citrom reszelt héja

1 pohár tejföl

1 és 1/4 csésze búzafinomliszt

1/2 dl tej

1/4 teáskanál szódabikarbóna

Egy csipet só

A durvára tört mandulát, az édesítőszert és a szobahőmérsékletű vajat összekeverem. Ezután hozzáadom a tojásokat, a tejfölt és a citromhéjat, majd mehet bele a csipetnyi só, a szódabikarbóna és a liszt is. Legvégül beleforgatom a masszába a levendulavirágokat (tudtátok, hogy a Borsika Udvarban találtok ezt is?); ebből nem kell sok, ugyanis nagyon intenzív ízű. Hőlégkeverésen, kb. 180 fokon megsütjük. Mi több kísérővel is kísérleteztünk, egyik jobb volt, mint a másik! Cukormentes eperlekvárral, szicíliai pisztáciakrémmel, illetve cukormentes lemon curd-del is csodás ízvarázst kapunk. A cukormentes lekvárokat és az olasz kézműves pisztáciakrémet is megvásárolhatod a Borsika Udvarban.”

Share this post