Olasz paradicsomszószok – finomat, minőségit nagyon egyszerűen és nagyon gyorsan

Olasz paradicsomszószos tészta – finomat, minőségit nagyon egyszerűen és nagyon gyorsan

Sokáig nem nyúltam az üzletünkben kapható, különböző alapanyagokkal variált (pl. olívabogyós, tonhalas, ricottás, bazsalikomos) paradicsomszószokhoz, mert én általában bolognai szószt készítek és a sima paradicsomszószt én ízesítem. Aztán egyszer gyorsan kellett főznöm valamit, leemeltem hát egyet a polcról és a függésünk elkezdődött!

Sokszor írtam már, hogy az olaszok paradicsomos cuccai fenomenálisak; most is igaz, hogy nagyon intenzív, édeskés az íz és jól kiérződnek az alapanyagok. Általában csak serpenyőben rottyantom a szószt, a kifőtt tésztát beleöntöm, összerázom. Ha valamivel több időm van és van kedvem, akkor olívaolajon fokhagymát pirítok, arra öntöm a szószt, amit csipetnyi sóval, borssal és cukorral ízesítek, hogy mégis legyen egy kis főzés élmény. Tálaláskor mozarella-val vagy parmezánnal, illetve bazsalikomlevelekkel szórom! Tényleg annyira csúcs kaja, hogy nyugodtan ajánlom vendégvárásra is, de mi a múlt hétvégi sátrazásunkkor kempingfőzőn is elkészítettük (a tésztát és az üveges szószt sem kell hűtőben tartani). Én azt szeretem a legjobban benne, hogy egy jó durumtésztával párosítva tényleg azt érzi az ember, hogy nagyon jó kaját eszik.

Share this post