Anya túróstésztája szarvasgombával fűszerezve
Újabb egyszerű szarvasgombás finomságra leltünk: szarvasgombás túrós tészta serpenyőben lesütve. A túrót két nagy kanál tejföllel, két kávéskanálnyi szarvasgomba péppel és egy nagy csipet sóval elkeverjük (a boltban egyébként legtöbbször ezt szoktam tenni magvas bagettre, amikor kóstolót tartunk). Sós vízben főzzük a tésztát, ezúttal Casareccia tésztát választottuk. A megszokott módon ez is a kiváló minőségű gragnanói durumtészta, az olaszok az alakja miatt házias jellegűnek hívják. Összesodort formája miatt nem egy lágy, hanem igazi rágnivaló tészta. A megfőtt tésztát a túróval összekeverjük, vajas serpenyőben sütjük, sütés közben sajtot reszelünk rá. A tészta több helyen ropogós, aranybarna, a szarvasgomba a túróval kellemes ízű. Köszönjük Anyuka!