(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Szarvasgombás vacsi gyorsan

Baconbe tekert csirkemáj szarvasgombás-parmezános sültburgonyával és szarvasgombás majonézzel bolondított párolt zöldséggel

Baconbe tekert csirkemáj szarvasgombás-parmezános sültburgonyával és szarvasgombás majonézzel bolondított párolt zöldséggel

Néhány napja nagyon gyorsan rittyentettem ezt a vacsit. A szarvasgombás-parmezános sültkrumplival régóta kacérkodok, több helyen találkoztam már vele, gasztro kocsmákban is egyre divatosabb. Annyira finomra sikerült, hogy elmondhatom, a krumpli maximálisan megállja a helyét önmagában is, de a lakoma így együtt volt igazi ízorgia!

A csirkemájakat sózás nélkül baconbe tekerem (májat mindig csak az elkészítés után sózok, hogy ne keményedjen meg), és egy tepsiben 25-30 perc alatt 180°C-on készre sütöm. A fagyasztott zöldségkeveréket kevés vajon párolom 10-15 percig. A tűzről levéve teáskanálnyi nyári szarvasgombás majonézt teszek rá, azzal összeforgatom (fontos, hogy ezzel már ne pároljuk, a szarvasgombás készítményeinket nem érdemes főzni).

A feldarabolt burgonyát ropogósra sütöm, majd kiszedés után azonnal szarvasgombás olívaolajat locsolok rá, illetve parmezán sajttal hintem és összeforgatom. Ez a parmezános, olajos sültkrumpli kombó eszméletlen finom; szerintem nem szabad gyengébb minőségű sajttal készíteni, a lehetőségekhez képest próbáljunk igazi parmezánsajtot keresni.
A szarvasgombás majonéz az új kedvencünk; noha nagyon intenzív és igen jól passzolt a párolt zöldségekhez, mi még a sültkrumplit is bele-bele mártottuk a majonézbe.