Egyszerű szarvasgombás-tejszínes tészta

Egy egyszerű és isteni finom menüt sikerült rittyenteni szarvasgombás kísérletezésünk során!
Fél kg Rigatoni tésztát főztem sós vízben. Ezt az olasz durumtésztát azért szeretjük, mert formájának köszönhetően a szósz belül is megtölti a tésztát. A tésztánk egy olasz manufaktúrából, a tészta hazájából, Gragnano-ból származik. A „pasta di gragnano IGP” jelzést csak a legmagasabb színvonalon előállított gragnanoi tészták kapják, amelyet a világ top 5 tésztái között tartanak számon.
Amíg a tészta főtt, 5 dl tejszínt forraltam, amit frissen őrölt színes borssal, csipet bazsalikommal, szerecsendióval és sóval ízesítettem. A két teáskanálnyi szarvasgomba pépet csak összerottyantás után, utóízesítéskor teszem bele, nem érdemes főzni. Aki szereti a szarvasgomba intenzív ízét, nyugodtan tehet bele többet, ezzel a két teáskanálnyi adaggal egészen lágy maradt a szósz íze. A tésztát a serpenyőben lévő szószba tettem, összeforgattam.
Ezután rögtön tálaltam: kék márványsajtot morzsoltam és friss bazsalikomleveleket tépkedtem rá. Salit is készítettem mellé: összevágott jégsalátát és paradicsomot locsoltam meg fehér szarvasgombával ízesített extra szűz olívaolajjal. Nagyon illett a tésztához!