(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Egyszerű szarvasgombás-tejszínes tészta

szarvasgombás tejszínes tészta

Egy egyszerű és isteni finom menüt sikerült rittyenteni szarvasgombás kísérletezésünk során!

Fél kg Rigatoni tésztát főztem sós vízben. Ezt az olasz durumtésztát azért szeretjük, mert formájának köszönhetően a szósz belül is megtölti a tésztát. A tésztánk egy olasz manufaktúrából, a tészta hazájából, Gragnano-ból származik. A „pasta di gragnano IGP” jelzést csak a legmagasabb színvonalon előállított gragnanoi tészták kapják, amelyet a világ top 5 tésztái között tartanak számon.
Amíg a tészta főtt, 5 dl tejszínt forraltam, amit frissen őrölt színes borssal, csipet bazsalikommal, szerecsendióval és sóval ízesítettem. A két teáskanálnyi szarvasgomba pépet csak összerottyantás után, utóízesítéskor teszem bele, nem érdemes főzni. Aki szereti a szarvasgomba intenzív ízét, nyugodtan tehet bele többet, ezzel a két teáskanálnyi adaggal egészen lágy maradt a szósz íze. A tésztát a serpenyőben lévő szószba tettem, összeforgattam.
Ezután rögtön tálaltam: kék márványsajtot morzsoltam és friss bazsalikomleveleket tépkedtem rá. Salit is készítettem mellé: összevágott jégsalátát és paradicsomot locsoltam meg fehér szarvasgombával ízesített extra szűz olívaolajjal. Nagyon illett a tésztához!