(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
H, Sze, Cs, P: Telefonos bejelentkezés

Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Fokhagymás rántott cukkini gyógynövényes mártogatóssal, rozmaringos-olívaolajas újburgonyával

Anyától azt tanultam, hogy kerüljem az ilyen-olyan porok, granulátumok használatát és mindig dolgozzak friss zöldséggel, fűszerrel. A nálunk kapható fokhagymaporral azonban kivételt kellett tennem, ugyanis a maroslelei sajtolóüzemből érkező termék kizárólag 100% makói fokhagymát taralmaz; sok más fokhagymaporral ellentétben nem tartalmaz semmilyen mesterséges adalékanyagot, csomósodásgátlót. A cukkinihez szerintem jól passzol a hagyma, de a fokhagyma vagy vöröshagyma darabok panírozás során könnyen leesnek róla. Többek között ehhez is kimondottan ideális a fokhagymapor: panírozás előtt sózom és fokhagymaporral hintem a cukkini szeleteket. A mártogatóshoz natúr joghurtba keverek a Gagliardi bio, extraszűz olívaolajból; csipet sót és csipet cukrot teszek hozzá, valamint a fűszereskertemben nevelt gyógynövényekből vágok bele (most éppen bazsalikomot, zsályát, curryt, rozmaringot és mentát). Az újkrumplit mosás után héjastól főzöm, majd az olívaolajunkkal kikent tepsibe teszem, rozmaringgal és sóval szórom, az egészet ropogósra sütöm.