(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Könnyű vacsora

Rantott camember sajt afonyalekvarral es szarvasgombas salataval

A múlt hetén vendégeket fogadtunk, és a vacsora elég későre tolódott. Nem akartam nehéz ételt készíteni és időm sem volt sok, ezért az örök kedvenchez nyúltam: camembert sajt rántva áfonyamártással.

A sajtokat 4 vagy 6 cikkelyre vágom, azokat panírozom. Én a panírozáshoz teljes kiőrlésű lisztet és gerendási tojást használok, végül pedig fele-fele arányban kevert rusztikus és teljes őrlésű panírmorzsába forgatom. Legjobb, amikor megmarad nálunk valamilyen zsemle vagy kifli, ilyenkor ugyanis hagyom azt megszáradni (fontos, hogy ne műanyag zacsiban legyen, mert akkor bepenészedik), és a száraz kiflit a nagylyukú sajtreszelőn lereszelem. Ha van saját morzsám, akkor ezt keverem teljes őrlésű morzsával.

Panírozás után a sajtokat 1-2 órára a mélyhűtőbe szoktam tenni, így talán kevésbé folyik ki (bár néha így is előfordul, hogy a végén kezd egy-két helyen szivárogni a sajt). Tálalásnál a nálunk kapható, Erzsike néni-féle lekvárt használom; a lekvár összetevőinek „hosszú” sora (összetevők: fekete áfonya) mindig bejön a vendégeknek! Viszont el kell mondjam, hogy ezt a cukormentes áfonyalekvárt jobban szeretem édességekhez, akkor kimondottan illik a fanyar íz! Camembert sajthoz inkább a cukrozott változatot ajánlom. (Természetesen az is tartósítószer és adalékanyag mentes, összetevője kizárólag vadon termett áfonya és cukor.)

Köretként általában krumplipürét készítek, de most egy könnyebb salátával próbálkoztam: friss salátaleveleket, retket, paradicsomot daraboltam, valamint olajon párolt szegfűgombát adtam hozzá. Az egészet szarvasgombás olajjal locsoltam meg. A szegfűgomba is egy viszonylag intenzív, fűszeres ízű gomba, hát még a szarvasgombás olaj! Egy kicsit tartottam is tőle, hogy nagyon dominál majd a sali, de mindenki odáig volt érte, úgyhogy bátran ajánlom!