(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Szülési szabadság miatt zárva!
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Magvas-gyümölcsös mézes golyók

magvas-gyümölcsös mézes golyó

Szász Ilyés korondi méhész mézei között megtalálható a csodálatos magvas, aszalt gyümölcsös méz. A napraforgómag, tökmag, szárított alma, szárított eper, szárított homoktövis és mazsola rendkívül guszta az akácmézben, ez a termék eddig azonban mégis kicsit távol állt tőlem.

Magában nagyon finom ugyan, de mi a mézet főleg vajas-mézes kenyéren/kiflin fogyasztjuk, ez a magvas méz azonban ahhoz nem passzol. A neten talált magvas, mézes zabgolyó receptjét átalakítottam és így készítettem el a kis golyócskákat: lassú tűzön felolvasztottam 100 g étcsokoládét és 80 g vajat, beletettem a Borsika Udvarban kapható korondi magvas méz 1/3-át (kb. 80 g), 100 g zabkorpát és 50 g kókuszpelyhet (nem a reszeléket, hanem a nagyobb darabos pelyhet). Most bio zabkorpám és bio kókuszpelyhem volt otthon, úgyhogy nagyon bio lett a recept! Megvártam, amíg kihűlt, azután kis golyókat formáztam belőle. A végén a golyókat darált dióba forgattam, de természetesen lehet másba is, illetve a masszába is bátran keverhető még más mag vagy gyümölcs. Annak ajánlom, aki szereti a méz ízét, ez ugyanis jól érződik a golyókon, illetve azoknak, akik szeretnek „elrágódni” a magvakon, aszalványokon, pelyheken.