Ropogós csirkeszárnyak fóliában sült burgonyával
Újabb recept a Borsika Udvar követőinek: Anett Rostás, köszönjük a receptet, reméljük, a jövőben is további finomságokkal kápráztatsz el minket! A kajához használt gyógynövényes fűszersó és a szarvasgomba pép megvásárolható nálunk!
„Ma ropogós csirkeszárnyakat sütöttem fóliában sült burgonyával. A burgonyákat hideg vízben megmostam és egy A4-es méretű fólia közepére helyeztem egy darabot. Teavajat kanalaztam a tetejére, megszórtam durva szemű sóval és egy kisebb ág rozmaringot tettem rá végül. Ezt jól becsomagoltam a fóliába és a műveletet mindegyik burgonyával megismételtem. Bedobtam őket az előmelegített sütőbe 150 fokra, légkeverésre, kicsit több mint egy órára. Előző este a csirkeszárnyakat bepácoltam a Szentábrahámi gyógynövényes sóval, így ma csak reszelt fokhagymát dörzsöltem a tetejükre és betettem őket a sütőbe kb. 190 fokra, szintén légkeverésre. Húsz perc után megfordítottam őket, hogy a másik oldaluk is szépen megsüljön szintén húsz perc alatt. A végén visszafordítottam a szárnyakat és a tetejüket még pluszban grilleztem egy kicsit, hogy finom, ropogósak és „ragacsosak” legyenek. A burgonyákat kicsomagoltam a fóliából, közepükön kis vágást ejtettem, keskenyebbik oldalukon összenyomtam őket és a középső nyílásba előre bekevert fokhagymás tejfölt csurgattam. A különlegesebb ízhatás kedvéért kanalaztam rájuk még egy kis szarvasgomba pépet is, ez tette brutál finommá a burgonyákat.”