Szarvasgombás Tagliatelle Szárított Paradicsommal
Éppen itt volt már az ideje, hogy pótoljam hiányosságomat és közelebbi barátságot kössek az Olaszországból származó, olajban eltett aszalt paradicsommal és a fehér szarvasgombás tagliatelle-vel. Bevallom, borsos áruk miatt – tapasztalat nélkül – eddig nem mertem ajánlani, most viszont bátran ajánlom azoknak, akik a nyers, napsütötte, minőségi olasz ízekre vágynak!
Mivel nagyon kíváncsi voltam az említett két hozzávaló ízére, nem bonyolítottam túl az ételt: a szarvasgombás tagliatelle-t sós vízben kifőztem; közben egy serpenyőben Gagliardi extra szűz olívaolajat (hatalmas kedvencünk!) hevítettem. Az olajba egy gerezd fokhagymát préseltem, szándékosan csak ennyit, hogy maximálisan élvezhessük az olívaolaj, a paradicsom és a szarvasgomba ízét. Az olajban eltett szárított paradicsom nehezen okozhatott volna csalódást, hiszen már megtanultam, hogy ami olasz, minőségi és paradicsom, az csak jó lehet. Ezt összedaraboltam, a parmezánt lereszeltem. Miután a tészta kifőtt, beleöntöttem az olívaolajba, összeforgattam a paradicsommal, enyhén borsoztam és bazsalikomoztam. Tálalásnál frissen reszelt parmezánnal szórtam.
Aki a tészta intenzív szarvasgombás ízére számít, az csalódni fog. Minden falat megrágása és lenyelése után jön elő lágyan az érdekes íz.
Azt hiszem, ez az étel tipikus képviselője annak a fajtának, ami csak és kizárólag prémium kategóriás hozzávalókkal lehet finom. Itt ugyanis nem nagyon lehet főzőtudományt becsempészni, már egyetlen gyengébb hozzávaló agyoncsaphatja az egészet. Tényleg azoknak ajánlom, akik a felsorolt hozzávalók ízét mindenféle körítés nélkül, „nyersen” akarják érezni, páratlan élmény!