(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Szarvasgombás Tagliatelle Szárított Paradicsommal

Szarvasgombás Tagliatelle Szárított Paradicsommal

Éppen itt volt már az ideje, hogy pótoljam hiányosságomat és közelebbi barátságot kössek az Olaszországból származó, olajban eltett aszalt paradicsommal és a fehér szarvasgombás tagliatelle-vel. Bevallom, borsos áruk miatt – tapasztalat nélkül – eddig nem mertem ajánlani, most viszont bátran ajánlom azoknak, akik a nyers, napsütötte, minőségi olasz ízekre vágynak!

Mivel nagyon kíváncsi voltam az említett két hozzávaló ízére, nem bonyolítottam túl az ételt: a szarvasgombás tagliatelle-t sós vízben kifőztem; közben egy serpenyőben Gagliardi extra szűz olívaolajat (hatalmas kedvencünk!) hevítettem. Az olajba egy gerezd fokhagymát préseltem, szándékosan csak ennyit, hogy maximálisan élvezhessük az olívaolaj, a paradicsom és a szarvasgomba ízét. Az olajban eltett szárított paradicsom nehezen okozhatott volna csalódást, hiszen már megtanultam, hogy ami olasz, minőségi és paradicsom, az csak jó lehet. Ezt összedaraboltam, a parmezánt lereszeltem. Miután a tészta kifőtt, beleöntöttem az olívaolajba, összeforgattam a paradicsommal, enyhén borsoztam és bazsalikomoztam. Tálalásnál frissen reszelt parmezánnal szórtam.

Szarvasgombás Tagliatelle Szárított Paradicsommal

Aki a tészta intenzív szarvasgombás ízére számít, az csalódni fog. Minden falat megrágása és lenyelése után jön elő lágyan az érdekes íz.

Azt hiszem, ez az étel tipikus képviselője annak a fajtának, ami csak és kizárólag prémium kategóriás hozzávalókkal lehet finom. Itt ugyanis nem nagyon lehet főzőtudományt becsempészni, már egyetlen gyengébb hozzávaló agyoncsaphatja az egészet. Tényleg azoknak ajánlom, akik a felsorolt hozzávalók ízét mindenféle körítés nélkül, „nyersen” akarják érezni, páratlan élmény!