A Kezdetek

Férjemmel, Gáborral gimnáziumi éveink alatt ismerkedtünk meg egymással. Később, a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz hallgatójaként lehetőséget kaptam, hogy erdélyi magyar településeken kutassam a fenntartható tájhasználatot, és egy életre Székelyföld szerelmesei lettünk. Ezekben az években ismertük meg azokat a határon túli magyar termelő családokat, akik magas színvonalon, évtizedeken, gyakran évszázadokon át örökített tudással állítják elő luxus minőségű termékeiket. A székely termelőcsaládok megismerése és barátsága indított el minket a Borsika Udvar megszületéséhez vezető úton.

Kézműves Termékeink

A székely termelői termékek – gyógynövények, fűszerek, lekvárok, szörpök, szószok, mézek, zakuszkák – mellett lehetőségünk nyílt prémium kategóriás olasz termékek forgalmazására is; ezek közül termelői mogyoró-, pisztácia- és mandulakrémeinket, pesto-inkat és az umbriai családi vállalkozásból származó szarvasgombás termékeinket emelném ki.

Egyedi Bútorok, Lakberendezési Tárgyak

Megfogalmazódott bennünk az igény, hogy ezeket a luxustermékeket azokhoz méltó környezetben kínáljuk vásárlóink számára. A boltban egy hangulatos, autentikus enteriőrt alakítottunk ki, ahol a gasztrotermékeink mellett felújított bútorokat, régiségeket és egyedi lakberendezéseket is árulunk. Régóta hobbink a ritka régiségek, különleges tárgyak gyűjtése, valamint a szép régi bútordarabok megmentése, teljeskörű felújítása.

A felújítások, átalakítások során mindig az igényességre törekszünk: egy-egy bútordarab felújításáról több szempont alapján döntünk, így megférnek egymás mellett az eredeti színekkel/anyaggal felújított, valamint az újragondolt, egyedi darabok is. Úgy gondoljuk, hogy antik lakberendezési tárgyaink nem csak egy hagyományőrző környezetbe, de akár egy modern, minimál stílusú enteriőrben is helyet kaphatnak. Célunk az, hogy olyan ötleteket és egyedi lakberendezési tárgyakat kínáljunk vásárlóink számára, amelyek segítenek egy dekoratív, inspiráló élettér kialakításában.

Környékbeli finomságok

A Borsika Udvar több mint két éves pályafutása alatt örömmel tapasztaljuk, hogy nemcsak a fővárosban, de egy alföldi városban is egyre nagyobb igény van a gondosan elkészített termékekre, igényesen kialakított helyekre.

A vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően boltunk is folyamatosan fejlődik: a székely és olasz termelői élelmiszereink mellett egy hazai termelői termékeket felvonultató sarokkal is bővültünk, amelyeket kimondottan a környékből, az Alföldről gyűjtünk össze. Ezek között olyan termékek találhatóak, mint a hidegen sajtolt olajak, őrlemények, chutney-k, zöldségkrémek, szószok, chilis termékek, szörpök és lekvárok.

Kerthelyiségünk

Szintén a vásárlói igények hívták életre kerthelyiségünket, ahol tavasztól őszig lehetőség van egy jó olasz kávé vagy egy vadon gyűjtött gyümölcsökből készült székely háziszörp és most már helyben készült macaron elfogyasztására.

Rendezvényeink

Évről évre egyre több eseménynek ad otthont a Borsika Udvar: programjaink között szerepeltek borkóstolók, fürjkóstoló, vasárnapi piknikek a Kispiac Étteremmel közösen szervezve. Idén még még több izgalmas és színvonalas eseményt tervezünk rendezni!

Cukrászműhely a Borsikában

2018. decemberében egy régi álmunk vált valóra, amikor Návai Réka cukrász költözött udvarunkba, hogy takaros kis cukrászműhelyében készítse el finomságait. Réka így már helyben készíti a Borsika Udvar saját macaronjait és kekszeit! A macaronokat és a kekszeket megtaláljátok boltunkban az év bármely szakaszában szezonális ízekkel, folyamatos újításokkal díszdobozban vagy egyesével kicsomagolva.

Úgy gondoljuk, hogy a teljes élet szerves része, hogy prémium minőségű, egészséges alapanyagokból készült étel kerüljön egy szép otthon asztalára, üzletünk ebben kíván segíteni.

Emellett célunk, hogy vendégeinknek lehetőséget adjunk egy jó kávé elfogyasztására egy inspiráló, nyugodt környezetben, valamint hogy időről-időre színvonalas eseményeket rendezzünk városunkban!

Gellény Krisztina
Üzletvezető

Webshop

A Borsika Udvarban kínált termékek webshopon keresztül is megvásárolhatóak. Webáruházunk folyamatosan frissül és tartalommal bővül, ám vannak olyan termékeink, amelyek csak üzletünkben láthatóak és/vagy átvehetőek.