Illatos provence-i levendulás süti
Ugyan ezt a különlegességet még Karácsonykor készítette el Anett barátnőm, de szerintem most Valentin nap közeledtével is jó választás lehet. Anett, köszönjük a receptet és az írást, biztosan jó néhányan elkészítjük!
„Ezt a sütit bármilyen alkalomra összedobhatjátok, mert gyorsan elkészül, isteni finom és eszméletlen jó illatú. Az alábbi recept megmutatja, hogy egy egyszerű süteményből is tudtok különlegeset varázsolni, ugyanis a levendulavirág páratlan ízt kölcsönöz neki.
Hozzávalók:
2 teáskanál lemorzsolt levendula virág
1 teáscsésze cukor (én édesítőszert használtam)
1/4 csésze durvára őrült mandula
100 g vaj
2 tojás
1/2 citrom reszelt héja
1 pohár tejföl
1 és 1/4 csésze búzafinomliszt
1/2 dl tej
1/4 teáskanál szódabikarbóna
Egy csipet só
A durvára tört mandulát, az édesítőszert és a szobahőmérsékletű vajat összekeverem. Ezután hozzáadom a tojásokat, a tejfölt és a citromhéjat, majd mehet bele a csipetnyi só, a szódabikarbóna és a liszt is. Legvégül beleforgatom a masszába a levendulavirágokat (tudtátok, hogy a Borsika Udvarban találtok ezt is?); ebből nem kell sok, ugyanis nagyon intenzív ízű. Hőlégkeverésen, kb. 180 fokon megsütjük. Mi több kísérővel is kísérleteztünk, egyik jobb volt, mint a másik! Cukormentes eperlekvárral, szicíliai pisztáciakrémmel, illetve cukormentes lemon curd-del is csodás ízvarázst kapunk. A cukormentes lekvárokat és az olasz kézműves pisztáciakrémet is megvásárolhatod a Borsika Udvarban.”