(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Érdekességek, receptek, események

image

Vegyszermentes Biozöldség Kosár

Örömmel jelentjük, hogy idén újra lesz lehetőség nálunk átvennetek biozöldségeket egy szőregi bio tanyáról. Ági és Attila fantasztikus erőbedobással vegyszermentesen, hagyományos módszerekkel nevelik hajtásaikat, salátáikat és sok mást, idény szerint.

image

Farsangi szalagos fánk

A napokban Rékával farsangi fánkot sütöttünk Mama receptje alapján. Mamának nem volt sok bizodalma hozzánk :), csak óvatosan jegyezte meg, hogy ha nagyon ügyesek lennénk, akkor igazán lágy, hólyagos lenne a tészta.

image

Kerthelyiség

Végre használható a terasz! Vásárlásodhoz továbbra is jár egy finom kávé, de mától lehetőségetek van nálunk szörpözni és kávézni is.

image

Boldog Karácsonyt

Hát, az elmúlt hetek eléggé húzósak voltak nálunk a boltban, de annyira örülünk, hogy ennyi családnál ott vagyunk az ünnepi menüben vagy épp a fa alatt;

image

Virics – nyírfalé Székelyföldről

A viricset, vagyis a nyírfa törzséből csapolt nedvet az egyik legegészségesebb természetes folyadékként tartják számon. Főlég az északi népek, valamint a székelyek gyűjtik és fogyazstják ma is ezt az életet adó nedűt.

image

Kávé a Borsika Udvarban

Olasz pörkölésű kávénk kellemes ízvilágot kínál, amelyet – egyedi Arabica-Robusta arányával, pörkölési idejével és erősségével – az Eurocaf csapata kimondottan a magyar szájízhez alakított.

image

Szárított áfonyás, csokoládés, zabpelyhes keksz

Valami gyors és egyszerű ropogósra vágytunk, és nővérem ajánlotta unokaöcsém kedvencét, az áfonyás-csokis, zabpelyhes kekszet. Meglepődtem, hogy tojás sem kellett hozzá; tényleg nem egy körülményes süti, egy reggeli vagy délutáni kávéhoz tökéletes nasi!

image

Olasz carbonara spagetti

Néhány hete írtam a pancetta-ról, vagyis az olasz hasaalja szalonnáról. Akkor egy könnyű fetasajtos salátát készítettem, amit kisült szalonnakockákkal dobtam fel (a receptet itt találjátok).

image

Meggyes-mákos muffin

Azért szeretem ezt a sütit, mert nem az a tipikus, fojtós, száraz sütemény, mint a muffinok többsége. Elég sok vaj és meggy van benne (de vajból sosem elég!), így nem tud kiszáradni, jó puha marad.

image

Áfonyás cookie

A december közeledtével én is egyre inkább karácsonyi hangulatba kerülök. Éppen ezért most egy áfonyás keksz receptet osztok meg Veletek, amely nem csak isteni finom, de akár ajándékba is adható az ünnepeken.

image

Pepperóni pestos tagliatelle

Mostanában amikor Pesten járunk, előszeretettel eszünk a Vapiano éttermekben. Szeretem nézni, ahogy készül a remekmű: általában elég kevés cucc van a tésztákon, mégis eszméletlen jól el van találva az ízvilág.

image

Egyszerű szarvasgombás-tejszínes tészta

Egy egyszerű és isteni finom menüt sikerült rittyenteni szarvasgombás kísérletezésünk során! Fél kg Rigatoni tésztát főztem sós vízben. Ezt az olasz durumtésztát azért szeretjük, mert formájának köszönhetően a szósz belül is megtölti a tésztát. A tésztánk egy olasz manufaktúrából, a tészta hazájából, Gragnano-ból származik. A „pasta di gragnano IGP” jelzést csak a legmagasabb színvonalon előállított...

image

San Marzano paradicsom

Úgy tartják, hogy a pizza csontváza a tészta, arca a feltét, vére és éltetőeleme pedig nem más, mint a szósz. Egy olasz pizzához elengedhetetlen a tiszta, édes paradicsomszósz. Ha pedig megkérdezed a szakértőket, szinte biztosan azt mondják majd, hogy egy jó pizza nem készülhet mással, mint eredeti San Marzano paradicsommal. Ez a szilva alakú paradicsom a...

További cikkek →