Örömmel jelentjük, hogy idén újra lesz lehetőség nálunk átvennetek biozöldségeket egy szőregi bio tanyáról. Ági és Attila fantasztikus erőbedobással vegyszermentesen, hagyományos módszerekkel nevelik hajtásaikat, salátáikat és sok mást, idény szerint.
A napokban Rékával farsangi fánkot sütöttünk Mama receptje alapján. Mamának nem volt sok bizodalma hozzánk :), csak óvatosan jegyezte meg, hogy ha nagyon ügyesek lennénk, akkor igazán lágy, hólyagos lenne a tészta.
Hát, az elmúlt hetek eléggé húzósak voltak nálunk a boltban, de annyira örülünk, hogy ennyi családnál ott vagyunk az ünnepi menüben vagy épp a fa alatt;
A viricset, vagyis a nyírfa törzséből csapolt nedvet az egyik legegészségesebb természetes folyadékként tartják számon. Főlég az északi népek, valamint a székelyek gyűjtik és fogyazstják ma is ezt az életet adó nedűt.
Olasz pörkölésű kávénk kellemes ízvilágot kínál, amelyet – egyedi Arabica-Robusta arányával, pörkölési idejével és erősségével – az Eurocaf csapata kimondottan a magyar szájízhez alakított.
Megajándékoznád barátaidat, szeretteidet de nincs ötleted? Ha szeretik az ínyencségeket, akkor nagyon ajánljuk a Kanálka fantasztikus Gasztro Kézműves Ajándék összeállításait.
Valami gyors és egyszerű ropogósra vágytunk, és nővérem ajánlotta unokaöcsém kedvencét, az áfonyás-csokis, zabpelyhes kekszet. Meglepődtem, hogy tojás sem kellett hozzá; tényleg nem egy körülményes süti, egy reggeli vagy délutáni kávéhoz tökéletes nasi!
Néhány hete írtam a pancetta-ról, vagyis az olasz hasaalja szalonnáról. Akkor egy könnyű fetasajtos salátát készítettem, amit kisült szalonnakockákkal dobtam fel (a receptet itt találjátok).
Bevallom, a pancetta-val, vagyis az olasz szalonnával kicsit bajban voltam. Szeretem a füstölt, magyar szalonnákat, a pancetta azonban nem füstölt, így nem tudtam, milyen ízre számíthatok.
Azért szeretem ezt a sütit, mert nem az a tipikus, fojtós, száraz sütemény, mint a muffinok többsége. Elég sok vaj és meggy van benne (de vajból sosem elég!), így nem tud kiszáradni, jó puha marad.
A december közeledtével én is egyre inkább karácsonyi hangulatba kerülök. Éppen ezért most egy áfonyás keksz receptet osztok meg Veletek, amely nem csak isteni finom, de akár ajándékba is adható az ünnepeken.
Mostanában amikor Pesten járunk, előszeretettel eszünk a Vapiano éttermekben. Szeretem nézni, ahogy készül a remekmű: általában elég kevés cucc van a tésztákon, mégis eszméletlen jól el van találva az ízvilág.
Sokáig nem nyúltam az üzletünkben kapható, különböző alapanyagokkal variált (pl. olívabogyós, tonhalas, ricottás, bazsalikomos) paradicsomszószokhoz, mert én általában bolognai szószt készítek és a sima paradicsomszószt én ízesítem.
Egy egyszerű és isteni finom menüt sikerült rittyenteni szarvasgombás kísérletezésünk során! Fél kg Rigatoni tésztát főztem sós vízben. Ezt az olasz durumtésztát azért szeretjük, mert formájának köszönhetően a szósz belül is megtölti a tésztát. A tésztánk egy olasz manufaktúrából, a tészta hazájából, Gragnano-ból származik. A „pasta di gragnano IGP” jelzést csak a legmagasabb színvonalon előállított...
Anyától azt tanultam, hogy kerüljem az ilyen-olyan porok, granulátumok használatát és mindig dolgozzak friss zöldséggel, fűszerrel. A nálunk kapható fokhagymaporral azonban kivételt kellett tennem...
Úgy tartják, hogy a pizza csontváza a tészta, arca a feltét, vére és éltetőeleme pedig nem más, mint a szósz. Egy olasz pizzához elengedhetetlen a tiszta, édes paradicsomszósz. Ha pedig megkérdezed a szakértőket, szinte biztosan azt mondják majd, hogy egy jó pizza nem készülhet mással, mint eredeti San Marzano paradicsommal. Ez a szilva alakú paradicsom a...