(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Pepperóni pestos tagliatelle

Mostanában amikor Pesten járunk, előszeretettel eszünk a Vapiano éttermekben. Szeretem nézni, ahogy készül a remekmű: általában elég kevés cucc van a tésztákon, mégis eszméletlen jól el van találva az ízvilág.

Ez a legutóbbi tésztám nagyon „vapianós” lett: serpenyőben Gagliardi termelői olívaolajat hevítettem, rádobtam 4-5 félbevágott koktélparadicsomot, néhány levél bazsalikomot, majd két teáskanál pestot. A pesto Szicíliából, az Etna mellől érkezik hozzánk, valódi olasz kézműves termék, amely összetört csípős pepperóni paprikát, olívabogyót, fokhagymát, olívaolajat és fűszereket tartalmaz. (Üzletünkben emellett kapható articsóka és olívabogyó pástétom, valamint pisztáciapesto is, ezek a pepperóni pestoval ellentétben nem erősek.) A durum tagliatelle tésztánkat 6 perc főzés után a serpenyőben lévő olajos pestoba forgattam. Tálalásnál parmezánsajttal szórtam, és bazsalikom levelet tépkedtem rá. Hihetetlenül jól sikerült; al dente tagliatelle bő olívaolajjal, kevés szósszal – de azon a kevésen is minden összetevő jól érezhető -, jó parmezánnal…

Mi szeretjuk a csípős ízeket, így nagyon élveztük ezt a vacsit, de a pestoból egy árnyalattal kevesebbet tennék legközelebb, mert tényleg nagyon csípett. Először drágálltam ezeket az olasz termelői pestokat és pástétomokat, de látva, hogy ilyen kevés elég belőle egy fogás elkészítéséhez, megváltozott a véleményem. Az olaj, a durum tagliatelle és a pesto is isteni, jó szívvel merem ajánlani!