(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Csütörtök, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Érdekességek, receptek, események

image

Szarvasgombás vacsi gyorsan

Baconbe tekert csirkemáj szarvasgombás-parmezános sültburgonyával és szarvasgombás majonézzel bolondított párolt zöldséggel Néhány napja nagyon gyorsan rittyentettem ezt a vacsit. A szarvasgombás-parmezános sültkrumplival régóta kacérkodok, több helyen találkoztam már vele, gasztro kocsmákban is egyre divatosabb. Annyira finomra sikerült, hogy elmondhatom, a krumpli maximálisan megállja a helyét önmagában is, de a lakoma így együtt volt igazi ízorgia!

image

Magvas-gyümölcsös mézes golyók

Szász Ilyés korondi méhész mézei között megtalálható a csodálatos magvas, aszalt gyümölcsös méz. A napraforgómag, tökmag, szárított alma, szárított eper, szárított homoktövis és mazsola rendkívül guszta az akácmézben, ez a termék eddig azonban mégis kicsit távol állt tőlem.

image

„Engem a nyugodtságra ők tanítottak!”

A Lajos család már hosszú évek óta foglalkozik méhészkedéssel: Ferenc gyermekkora óta tanulja édesapjától a mesterséget, aki 55 évvel ezelőtt kezdett a méhekkel foglalkozni.

image

Illatos provence-i levendulás süti

Ugyan ezt a különlegességet még Karácsonykor készítette el Anett barátnőm, de szerintem most Valentin nap közeledtével is jó választás lehet. Anett, köszönjük a receptet és az írást, biztosan jó néhányan elkészítjük! „Ezt a sütit  bármilyen alkalomra összedobhatjátok, mert gyorsan elkészül, isteni finom és eszméletlen jó illatú.  Az alábbi recept megmutatja, hogy egy egyszerű süteményből is...

image

Szarvasgombás Tagliatelle Szárított Paradicsommal

Éppen itt volt már az ideje, hogy pótoljam hiányosságomat és közelebbi barátságot kössek az Olaszországból származó, olajban eltett aszalt paradicsommal és a fehér szarvasgombás tagliatelle-vel. Bevallom, borsos áruk miatt – tapasztalat nélkül – eddig nem mertem ajánlani, most viszont bátran ajánlom azoknak, akik a nyers, napsütötte, minőségi olasz ízekre vágynak!

image

Citromos túrótorta

Újabb recept a Borsika Udvar követőinek: Anett Rostás, köszönjük a receptet és a tapasztalatokat, reméljük, a jövőben további finomságokkal kápráztatsz el minket! Egy citromos túrótorta receptet hoztam Nektek. Azért választottam ezt, mert imádom a túrós édességeket, viszont egy kicsit másabb ízvilágot szerettem volna megosztani veletek, egy kicsit egészségesebbet, nem egy alapreceptet. Egyébként is nagyon sokat...

image

Pugliai Taralli – avagy az olasz csizma sarkának tradicionális harapnivalója

Úgy tartják, hogy az olasz csizma sarkának, Puglia tartománynak a mezőgazdasága három pillérre épül: a napsütötte durumbúzára, a fehérborra és az olívaolajra. Ez a három összetevő alkotja a híres ropogtatnivalót, a pugliai Tarallit. A prémium minőségű alapanyagokból tésztát, majd kis gyűrűket formáznak; előbb főzik, majd főzés után aranybarnára sütik, ennek köszönheti különleges, ropogós textúráját. Sima...

image

Kézi festésű, jelzett, lengyel kőporcelánok a Borsika Udvarban

Sokan úgy tartják, hogy a kézi festésű lengyel kőporcelánoknál nincs szebb, tartósabb és sokoldalúbb porcelán ma a világon. Ezek az ólom- és kadmiummentes porcelánok mikróban, sütőben, mosogatógépben, sőt még a fagyasztóban is használhatók. Ezek a csodás darabok Magyarországon eddig csak galériákban, művészeti kiállításokon voltak megtalálhatóak, most azonban megérkeztek a Borsika Udvarba.  

image

Ropogós csirkeszárnyak fóliában sült burgonyával

Újabb recept a Borsika Udvar követőinek: Anett Rostás, köszönjük a receptet, reméljük, a jövőben is további finomságokkal kápráztatsz el minket! A kajához használt gyógynövényes fűszersó és a szarvasgomba pép megvásárolható nálunk! „Ma ropogós csirkeszárnyakat sütöttem fóliában sült burgonyával. A burgonyákat hideg vízben megmostam és egy A4-es méretű fólia közepére helyeztem egy darabot. Teavajat kanalaztam a...

image

Kézi szövésű gyapjúszőnyegek

Kézi szövésű gyapjúszőnyegek a Borsika Udvarban! Az erdélyi szőnyegek helyi birkák gyapjújából, kézi szövőgépen készülnek, ízléses színösszeállításban.

image

Mennyei desszert pillanatok alatt

A december 24-i nyitvatartásunk miatt nem volt túl sok időm elkészíteni az ünnepi menüt. Az isteni panna cotta viszont marha gyors és egyszerű, nem túl édes, könnyed lezárása egy étkezésnek.

image

Elkészült a webshop

Márton cica nagyon elfáradt, egész este a webshopon dolgozott, de végre elkészült, szeretettel ajánljuk! A webáruház https://borsikaudvar.hu/shop folyamatosan bővül, azonban egyes darabok csak az üzletben láthatóak és/vagy vásárolhatóak meg. Jó böngészést kívánunk!

image

Kedvenc Ebéd

Amióta rátaláltam Emese gyógynövényes kertjére és annak lenyűgöző termékeire, egyre gyakrabban készítem el a gyógynövényes csirkehús borsófőzelékkel, sültkrumplival kombinációt, imádjuk!

image

Pasquale olasz séf a Borsika Udvarban

Köszönjük Pasquale olasz séfnek, hogy iderepült hozzánk a Borsika Udvarba és népszerűsítette szarvasgombás termékeinket. Vásárlóink többek között szarvasgombával ízesített vargányakrémet, krémsajtot, majonézt és céklahabot kóstolhattak.

image

Könnyű vacsora

A múlt hetén vendégeket fogadtunk, és a vacsora elég későre tolódott. Nem akartam nehéz ételt készíteni és időm sem volt sok, ezért az örök kedvenchez nyúltam: camembert sajt rántva áfonyamártással.

← Vissza