(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Mennyei desszert pillanatok alatt

malnalekvaros panna cotta

A december 24-i nyitvatartásunk miatt nem volt túl sok időm elkészíteni az ünnepi menüt. Az isteni panna cotta viszont marha gyors és egyszerű, nem túl édes, könnyed lezárása egy étkezésnek.

Egy lábasban forralok 6 dl zsíros tejszínt és 1 dl 2,8%-os tejet. A recept ehhez ír még cukrot és vaníliáscukrot, de mi sokkal jobban szeretjük hozzáadott cukor nélkül. Egy kevés vaníliát kaparok hozzá vaníliarúdból (ha van otthon), de önmagában már a tejszín lágy édessége is bőven elég. Forrás után félrehúzom a lábast és 4 db zselatin lapot teszek bele, ami kevergetés közben elolvad. Egyáltalán nem vagyok híve az ilyen Dr. Oetkeres cuccoknak, de egyszerűen a panna cotta-nak nem tudok ellenállni (a zselatintól egyébként nem kocsonyás, kemény lesz a krém, hanem kanalazható, krémes). Kavargatással kicsit hűtöm, pohárkákba öntöm, és mehet a hűtőbe.

3-4 óra után kiveszem, és a gyergyószárhegyi vadmálna lekvárral kenem a tetejét. Ez a lekvár a 2016-os kárpátaljai lekvárfőző versenyen többszáz lekvár közül ezüstérmes lett. Nagyon zamatos, de elég édes lekvár, a cukrozatlan panna cotta-val tökéletes párost alkotnak!