(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Kedd, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Élelmiszereink

Üzletünkben olyan prémium minőségű kistermelői élelmiszereket forgalmazunk, amelyeket elsősorban hazai, székely, valamint olasz termelő családoktól szerzünk be. Célunk, hogy vevőink többet kapjanak egy-egy minőségi terméknél:

igyekszünk vásárlóinkkal megosztani a termelő családok történetét, a sokszor generációkon át öröklődő tudást és életformát is. A termelő családok mindegyike kiváló minőségű, szinte minden esetben bio minősítésű, ám kis mennyiségű terméket készít. Hitvallásuk szerint – habár igény lenne a nagyobb mennyiségre – a minőséget nem szabad feláldozni a mennyiségért, és nem is érdemes.


A Borsika Udvar több mint négy éves pályafutása alatt örömmel tapasztaljuk, hogy nemcsak a fővárosban, de egy alföldi városban is egyre nagyobb igény van a gondosan elkészített termékekre, igényesen kialakított helyekre. A vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően boltunk is folyamatosan fejlődik: a székely és olasz termelői élelmiszereink mellett egy hazai termelői termékeket felvonultató sarokkal is bővültünk, amelyeket kimondottan a környékből, az Alföldről gyűjtünk össze. Ezek között olyan termékek találhatóak, mint a hidegen sajtolt olajak, őrlemények, chutney-k, zöldségkrémek, szószok, chilis termékek, szörpök és lekvárok.


Olasz termékeink

Az olasz termékek nagy része is kis családi manufaktúrákból származik; a szarvasgombás készítmények, valamint az olívaolajak olyan díjnyertes prémium termékek, amelyet Olaszország legízletesebbjei között tartanak számon.

Különösen büszkék vagyunk a pisztácia készítményeinkre, amiket egy szicílai pisztáciafarmról hozunk Nektek. Alfióék családja generációk óta foglalkozik a pisztácia termesztésével és feldolgozásával az Etna tövében. Termékeik közül megtaláljátok nálunk az édes pisztácia- és mandulakrémet, a pisztáciapesztót, a pisztáciás tésztát és az eredeti szicíliai pisztácia nugátot.

Üzletünkben kizárólag kistermelői (nem kevert) olivaolajakat is találtok.


Székely termékek

Székely termékeinket kistermelő családoktól hozzuk Erdély különböző vidékeiről. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy amikor csak tehetjük, minden családot személyesen is meglátogatunk, hogy amennyire lehet, mi is belelássunk a gyűjtésbe, termesztésbe, készítésbe.

Az a hitvallásunk, hogy a családok természet, munka és termékeik iránti szeretetét, elkötelezettségét minél jobban meg tudjuk ismertetni Veletek, és lássátok, érezzétek azt egy-egy lekvárban, szörpben, mézben, fűszerben, teában és csokoládéban.

 • különleges mézek (pl. áfonyás-, málnás-, homoktövises krémméz, havasi bioméz stb.)
 • bio gyógynövények, teakeverékek és fűszerek
 • lekvárok vadon gyűjtütt gyümölcsökből (pl. áfonya, vörös áfonya, hecserli, fenyőrügy, fenyőtoboz, málna, eper, som, ribizli, rózsa, homoktövis, barack termékek)
 • szörpök vadon gyűjtött gyümölcsökből
 • cukormentes lekvárok és szörpök
 • zakuszkák
 • parajdi só

Hazai termekek

Nyitásunk után egyre nagyobb késztetést éreztünk, hogy a székely és olasz termékek mellett hazai, környékbeli termékeket is kínáljunk Nektek. Itt is arra törekedtünk, hogy családi vállalkozásokból, kicsi termelő üzemekből hozzuk Nektek a környék legjavát, szinte minden esetben tartósítószer- és adalékanyagmentesen.

 • mindszenti szörpök, lekvárok, krémek
 • királyhegyesi krémek, pástétomok és chutney-k
 • maroslelei hidegen sajtolt olajak, makói fokhagymapor
 • miskolci hízott libamáj pástétom
 • Rex ketchupok, BBQ szósz