Örömmel jelentjük, hogy idén újra lesz lehetőség nálunk átvennetek biozöldségeket egy szőregi bio tanyáról. Ági és Attila fantasztikus erőbedobással vegyszermentesen, hagyományos módszerekkel nevelik hajtásaikat, salátáikat és sok mást, idény szerint.
Hát, az elmúlt hetek eléggé húzósak voltak nálunk a boltban, de annyira örülünk, hogy ennyi családnál ott vagyunk az ünnepi menüben vagy épp a fa alatt;
A viricset, vagyis a nyírfa törzséből csapolt nedvet az egyik legegészségesebb természetes folyadékként tartják számon. Főlég az északi népek, valamint a székelyek gyűjtik és fogyazstják ma is ezt az életet adó nedűt.
Olasz pörkölésű kávénk kellemes ízvilágot kínál, amelyet – egyedi Arabica-Robusta arányával, pörkölési idejével és erősségével – az Eurocaf csapata kimondottan a magyar szájízhez alakított.
Megajándékoznád barátaidat, szeretteidet de nincs ötleted? Ha szeretik az ínyencségeket, akkor nagyon ajánljuk a Kanálka fantasztikus Gasztro Kézműves Ajándék összeállításait.
Valami gyors és egyszerű ropogósra vágytunk, és nővérem ajánlotta unokaöcsém kedvencét, az áfonyás-csokis, zabpelyhes kekszet. Meglepődtem, hogy tojás sem kellett hozzá; tényleg nem egy körülményes süti, egy reggeli vagy délutáni kávéhoz tökéletes nasi!
Néhány hete írtam a pancetta-ról, vagyis az olasz hasaalja szalonnáról. Akkor egy könnyű fetasajtos salátát készítettem, amit kisült szalonnakockákkal dobtam fel (a receptet itt találjátok).
Bevallom, a pancetta-val, vagyis az olasz szalonnával kicsit bajban voltam. Szeretem a füstölt, magyar szalonnákat, a pancetta azonban nem füstölt, így nem tudtam, milyen ízre számíthatok.
A december közeledtével én is egyre inkább karácsonyi hangulatba kerülök. Éppen ezért most egy áfonyás keksz receptet osztok meg Veletek, amely nem csak isteni finom, de akár ajándékba is adható az ünnepeken.
Egy egyszerű és isteni finom menüt sikerült rittyenteni szarvasgombás kísérletezésünk során! Fél kg Rigatoni tésztát főztem sós vízben. Ezt az olasz durumtésztát azért szeretjük, mert formájának köszönhetően a szósz belül is megtölti a tésztát. A tésztánk egy olasz manufaktúrából, a tészta hazájából, Gragnano-ból származik. A „pasta di gragnano IGP” jelzést csak a legmagasabb színvonalon előállított...
Úgy tartják, hogy a pizza csontváza a tészta, arca a feltét, vére és éltetőeleme pedig nem más, mint a szósz. Egy olasz pizzához elengedhetetlen a tiszta, édes paradicsomszósz. Ha pedig megkérdezed a szakértőket, szinte biztosan azt mondják majd, hogy egy jó pizza nem készülhet mással, mint eredeti San Marzano paradicsommal. Ez a szilva alakú paradicsom a...
A Lajos család már hosszú évek óta foglalkozik méhészkedéssel: Ferenc gyermekkora óta tanulja édesapjától a mesterséget, aki 55 évvel ezelőtt kezdett a méhekkel foglalkozni.
Az olajfa bogyójából készült olajok közül a legértékesebb a hidegen préselt, kizárólag mechanikus – és nem vegyi – úton előállított extra szűz olívaolaj. Kevesen tudják azonban, hogy az „extra szűz” jelző csak az olaj kinyerési módjára és vegyi összetételére vonatkozik; önmagában semmiféle minőségi garanciát nem jelent.
Úgy tartják, hogy az olasz csizma sarkának, Puglia tartománynak a mezőgazdasága három pillérre épül: a napsütötte durumbúzára, a fehérborra és az olívaolajra. Ez a három összetevő alkotja a híres ropogtatnivalót, a pugliai Tarallit. A prémium minőségű alapanyagokból tésztát, majd kis gyűrűket formáznak; előbb főzik, majd főzés után aranybarnára sütik, ennek köszönheti különleges, ropogós textúráját. Sima...
Sokan úgy tartják, hogy a kézi festésű lengyel kőporcelánoknál nincs szebb, tartósabb és sokoldalúbb porcelán ma a világon. Ezek az ólom- és kadmiummentes porcelánok mikróban, sütőben, mosogatógépben, sőt még a fagyasztóban is használhatók. Ezek a csodás darabok Magyarországon eddig csak galériákban, művészeti kiállításokon voltak megtalálhatóak, most azonban megérkeztek a Borsika Udvarba.
Kézi szövésű gyapjúszőnyegek a Borsika Udvarban! Az erdélyi szőnyegek helyi birkák gyapjújából, kézi szövőgépen készülnek, ízléses színösszeállításban.
Köszönjük Pasquale olasz séfnek, hogy iderepült hozzánk a Borsika Udvarba és népszerűsítette szarvasgombás termékeinket. Vásárlóink többek között szarvasgombával ízesített vargányakrémet, krémsajtot, majonézt és céklahabot kóstolhattak.
Megérkeztek hozzánk a gyógynövényes kézműves csokoládék: a gyergyói hegyekben nőtt citromfűvel és mentával fűszerezett csokoládé pazar ízvilágot kínál! Kellemes adventi időszakot mindenkinek!