(30) 493 01 86 | Kapcsolat
Csütörtök, Péntek: 10:00 - 16:00, Szombat: 9:00 - 12:00
Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 25.

Érdekességek, receptek, események

image

Vegyszermentes Biozöldség Kosár

Örömmel jelentjük, hogy idén újra lesz lehetőség nálunk átvennetek biozöldségeket egy szőregi bio tanyáról. Ági és Attila fantasztikus erőbedobással vegyszermentesen, hagyományos módszerekkel nevelik hajtásaikat, salátáikat és sok mást, idény szerint.

image

Boldog Karácsonyt

Hát, az elmúlt hetek eléggé húzósak voltak nálunk a boltban, de annyira örülünk, hogy ennyi családnál ott vagyunk az ünnepi menüben vagy épp a fa alatt;

image

Virics – nyírfalé Székelyföldről

A viricset, vagyis a nyírfa törzséből csapolt nedvet az egyik legegészségesebb természetes folyadékként tartják számon. Főlég az északi népek, valamint a székelyek gyűjtik és fogyazstják ma is ezt az életet adó nedűt.

image

Kávé a Borsika Udvarban

Olasz pörkölésű kávénk kellemes ízvilágot kínál, amelyet – egyedi Arabica-Robusta arányával, pörkölési idejével és erősségével – az Eurocaf csapata kimondottan a magyar szájízhez alakított.

image

Szárított áfonyás, csokoládés, zabpelyhes keksz

Valami gyors és egyszerű ropogósra vágytunk, és nővérem ajánlotta unokaöcsém kedvencét, az áfonyás-csokis, zabpelyhes kekszet. Meglepődtem, hogy tojás sem kellett hozzá; tényleg nem egy körülményes süti, egy reggeli vagy délutáni kávéhoz tökéletes nasi!

image

Olasz carbonara spagetti

Néhány hete írtam a pancetta-ról, vagyis az olasz hasaalja szalonnáról. Akkor egy könnyű fetasajtos salátát készítettem, amit kisült szalonnakockákkal dobtam fel (a receptet itt találjátok).

image

Áfonyás cookie

A december közeledtével én is egyre inkább karácsonyi hangulatba kerülök. Éppen ezért most egy áfonyás keksz receptet osztok meg Veletek, amely nem csak isteni finom, de akár ajándékba is adható az ünnepeken.

image

Egyszerű szarvasgombás-tejszínes tészta

Egy egyszerű és isteni finom menüt sikerült rittyenteni szarvasgombás kísérletezésünk során! Fél kg Rigatoni tésztát főztem sós vízben. Ezt az olasz durumtésztát azért szeretjük, mert formájának köszönhetően a szósz belül is megtölti a tésztát. A tésztánk egy olasz manufaktúrából, a tészta hazájából, Gragnano-ból származik. A „pasta di gragnano IGP” jelzést csak a legmagasabb színvonalon előállított...

image

San Marzano paradicsom

Úgy tartják, hogy a pizza csontváza a tészta, arca a feltét, vére és éltetőeleme pedig nem más, mint a szósz. Egy olasz pizzához elengedhetetlen a tiszta, édes paradicsomszósz. Ha pedig megkérdezed a szakértőket, szinte biztosan azt mondják majd, hogy egy jó pizza nem készülhet mással, mint eredeti San Marzano paradicsommal. Ez a szilva alakú paradicsom a...

image

„Engem a nyugodtságra ők tanítottak!”

A Lajos család már hosszú évek óta foglalkozik méhészkedéssel: Ferenc gyermekkora óta tanulja édesapjától a mesterséget, aki 55 évvel ezelőtt kezdett a méhekkel foglalkozni.

image

Pugliai Taralli – avagy az olasz csizma sarkának tradicionális harapnivalója

Úgy tartják, hogy az olasz csizma sarkának, Puglia tartománynak a mezőgazdasága három pillérre épül: a napsütötte durumbúzára, a fehérborra és az olívaolajra. Ez a három összetevő alkotja a híres ropogtatnivalót, a pugliai Tarallit. A prémium minőségű alapanyagokból tésztát, majd kis gyűrűket formáznak; előbb főzik, majd főzés után aranybarnára sütik, ennek köszönheti különleges, ropogós textúráját. Sima...

image

Kézi festésű, jelzett, lengyel kőporcelánok a Borsika Udvarban

Sokan úgy tartják, hogy a kézi festésű lengyel kőporcelánoknál nincs szebb, tartósabb és sokoldalúbb porcelán ma a világon. Ezek az ólom- és kadmiummentes porcelánok mikróban, sütőben, mosogatógépben, sőt még a fagyasztóban is használhatók. Ezek a csodás darabok Magyarországon eddig csak galériákban, művészeti kiállításokon voltak megtalálhatóak, most azonban megérkeztek a Borsika Udvarba.  

image

Kézi szövésű gyapjúszőnyegek

Kézi szövésű gyapjúszőnyegek a Borsika Udvarban! Az erdélyi szőnyegek helyi birkák gyapjújából, kézi szövőgépen készülnek, ízléses színösszeállításban.

image

Pasquale olasz séf a Borsika Udvarban

Köszönjük Pasquale olasz séfnek, hogy iderepült hozzánk a Borsika Udvarba és népszerűsítette szarvasgombás termékeinket. Vásárlóink többek között szarvasgombával ízesített vargányakrémet, krémsajtot, majonézt és céklahabot kóstolhattak.